
Vianočné pečenie
Makový závin

400g bezlepkovej zmesi Mantler
80 ml oleja
80 g cukru
1 vajce
1 kocka droždia
mlieko podľa potreby štipka soli
Maková plnka: zmiešame 1/16 l uvareného mlieka, 200 g mletého maku a 4 lyžice medu.
Zmiešame droždie s cukrom, pridáme niekoľko lyžíc teplého mlieka a necháme...
—————
Vanilkové rohlíčky

50 g bezlepkové múky Schär C
100 g bezlepkovej múky Jizerka
1 polievková lyžíca Solamylu
30 g práškového cukru
50 g pomletých orechov
100 g masla
1 žĺtok
citrónová kôra
na obalenie: zmiešaný práškový+vanilkový cukor
Postup: Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré...
—————
Vanilkové rohlíčky II.

150 g masla
210 g bezlepkovej zmesi Mantler
80 g vlašských alebo lieskových orechov
50 g cukru
1 vanilkový cukor
1 vajce
Všetko spracujeme na krehké cesto a vytvarujeme rožteky. Pečieme na vymastenom plechu pri miernej teplote. Po upečené ešte horúce obalíme v práškovom cukri, do...
—————
Krehké vianočné pečivo

500g bezlepkovej zmesi Mantler
200 g práškového cukru
250 g margarínu
štipka soli
vanilkový cukor
strúhaná citrónová kôra
1 veľké vajce
Bezlepkovú zmes Mantler dáme na dosku, pridáme nakrájaný margarín, soľ, cukor s vanilkovým cukrom a citrónovú kôru. Všetko dobre...
—————
Linecké čajové pečivo zlepované džemom

250 g bezlepkovej múky Schär Mix C
120 g masla
120 g práškového cukru
1 celé vajíčko
2 vanilkové cukry
1 čajová lyžička prášku do pečiva Dr.Oetker
džem na zlepovanie
( z tejto dávky urobíte cca 60 - 70 hotových kúskov - záleží aký veľký tvar si zvolíte )
Všetky prísady (...
—————
Belgické karamelové sušienky

250 g múky Mix C
150 g melasy
200 g masla
veľká štipka soli
1 lyžička škorice
2 zarovnané lyžičky prášku do pečiva
Maslo, melasu, soľ a škoricu vyšľaháme šľahačom dohladka. Zmiešame múku a prášok do pečiva, a vmiešame do maslovej zmesi. Nechajte cesto odstáť v chladničke po dobu...
—————
Medovníčky

500 g bezlepkovej múky Jizerka + 4 polievkové lyžice Jizerky
190 g práškového cukru
1/2 Hery
125 g medu
1 polievková lyžíca prášku do pečiva Dr.Oetker
3 celá vejcia
3/4 polievkovej lyžíce mletej škorice
3/4 polievkovej lyžíce perníkového korenia
Všetky prísady na perníčky...
—————
Marokánky

80 g Hery
50 g bezlepkovej múky Jizerka
100 g kryštáľ.cukru
100 g posekaných orechov
100 g posekaných mandlí
100 g kandizovaného ovocia
100 g hrozienok
125 ml mlieka
Na dozdobenie (nemusí byť): čokoládová poleva
(z uvedeného množstva surovín urobíme cca 33...
—————
Medvedie labky

10 dkg tuku ( Hera)
10 dkg mletých orechov
15 dkg bezlepkovej múky Jizerka
5 dkg práškového cukru
2 polievkové lyžíce kakaa
1 menšie vajce
Na obalenie : práškový cukor + vanilkový cukor
Všetky prísady navážime a dáme do misky. Spracujeme cesto a necháme min. 2 hodinky...
—————
Citrónové hviezdičky

150 g bezlepkovej múky Jizerka
100 g práškového cukru
100 g masla
100 g Solamylu
2 žĺtka
1 čajová lyžička prášku do pečiva Dr.Oetker
kôra z 2 citrónov
(z tejto dávky urobíme cca 55 kusov)
Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu odležať...
—————