Vianočné pečenie

Makový závin

Makový závin
400g bezlepkovej zmesi Mantler 80 ml oleja 80 g cukru 1 vajce 1 kocka droždia mlieko podľa potreby štipka soli Maková plnka: zmiešame 1/16 l uvareného mlieka, 200 g mletého maku a 4 lyžice medu.   Zmiešame droždie s cukrom, pridáme niekoľko lyžíc teplého mlieka a necháme...

—————

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky
50 g bezlepkové múky Schär C 100 g bezlepkovej múky Jizerka 1 polievková lyžíca Solamylu 30 g práškového cukru 50 g pomletých orechov 100 g masla 1 žĺtok citrónová kôra na obalenie: zmiešaný práškový+vanilkový cukor Postup: Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré...

—————

Vanilkové rohlíčky II.

Vanilkové rohlíčky II.
150 g masla 210 g bezlepkovej zmesi Mantler 80 g vlašských alebo lieskových orechov 50 g cukru 1 vanilkový cukor 1 vajce Všetko spracujeme na krehké cesto a vytvarujeme rožteky. Pečieme na vymastenom plechu pri miernej teplote. Po upečené ešte horúce obalíme v práškovom cukri, do...

—————

Krehké vianočné pečivo

Krehké vianočné pečivo
500g bezlepkovej zmesi Mantler 200 g práškového cukru 250 g margarínu štipka soli vanilkový cukor strúhaná citrónová kôra 1 veľké vajce   Bezlepkovú zmes Mantler dáme na dosku, pridáme nakrájaný margarín, soľ, cukor s vanilkovým cukrom a citrónovú kôru. Všetko dobre...

—————

Linecké čajové pečivo zlepované džemom

Linecké čajové pečivo zlepované džemom
250 g bezlepkovej múky Schär Mix C 120 g masla 120 g práškového cukru 1 celé vajíčko 2 vanilkové cukry 1 čajová lyžička prášku do pečiva Dr.Oetker džem na zlepovanie ( z tejto dávky urobíte cca 60 - 70 hotových kúskov - záleží aký veľký tvar si zvolíte )   Všetky prísady (...

—————

Belgické karamelové sušienky

Belgické karamelové sušienky
250 g múky Mix C 150 g melasy 200 g masla veľká štipka soli 1 lyžička škorice 2 zarovnané lyžičky prášku do pečiva Maslo, melasu, soľ a škoricu vyšľaháme šľahačom dohladka. Zmiešame múku a prášok do pečiva, a vmiešame do maslovej zmesi. Nechajte cesto odstáť v chladničke po dobu...

—————

Medovníčky

Medovníčky
500 g bezlepkovej múky Jizerka + 4 polievkové lyžice Jizerky 190 g práškového cukru 1/2 Hery 125 g medu 1 polievková lyžíca prášku do pečiva Dr.Oetker 3 celá vejcia 3/4 polievkovej lyžíce mletej škorice 3/4 polievkovej lyžíce perníkového korenia   Všetky prísady na perníčky...

—————

Marokánky

Marokánky
80 g Hery 50 g bezlepkovej múky Jizerka 100 g kryštáľ.cukru 100 g posekaných orechov 100 g posekaných mandlí 100 g kandizovaného ovocia 100 g hrozienok 125 ml mlieka Na dozdobenie (nemusí byť): čokoládová poleva (z uvedeného množstva surovín urobíme cca 33...

—————

Medvedie labky

Medvedie labky
10 dkg tuku ( Hera) 10 dkg mletých orechov 15 dkg bezlepkovej múky Jizerka 5 dkg práškového cukru 2 polievkové lyžíce kakaa 1 menšie vajce Na obalenie : práškový cukor + vanilkový cukor   Všetky prísady navážime a dáme do misky. Spracujeme cesto a necháme min. 2 hodinky...

—————

Citrónové hviezdičky

Citrónové hviezdičky
150 g bezlepkovej múky Jizerka 100 g práškového cukru 100 g masla 100 g Solamylu 2 žĺtka 1 čajová lyžička prášku do pečiva Dr.Oetker kôra z 2 citrónov (z tejto dávky urobíme cca 55 kusov)   Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu odležať...

—————